PSG gjorde jobbet

Det var Olympiakos som rivstartade matchen. Spelarna var taggade, hemmafansen var taggade. Det hade inte tickat många minuter på klockan när hemmalaget både haft ett skott i ribban och ett i stolpen.

Det var dock det franska laget som fick jubla. I den 19:e minuten slog Zlatan en fantastisk genomskärare som friställde Maxwell. Med sig hade han Cavani, så med en enkel pass kunde Maxwell servera Cavani för öppet mål. Cavani gjorde inget misstag. 1-0 PSG.

De tillresta Paris-supportrarna skulle inte få jubla länge, då Olympiakos Vladimir Weiss efter ett spektakulärt solonummer kunde skjuta bollen i mål bakom en chanslös Sirigu.

I minut 68 var det dags för italienaren Thiago Motta att kliva in i rampljuset. På en PSG-hörna sprang han sig fri inne i straffområdet och mötte bollen perfekt med pannan. 2-1 var ett faktum.

Det dröjde inte länge förrän samme gamle italienare skulle slå till igen. Ännu en gång med huvudet på hörna. Det var en kopia av förra målet. Han gjorde sig fri men enda skillnaden var att han dök fram för att nicka denna gången. Bollen satt där den skulle, 3-1.

Efter 82 minuter spelade, så trodde de flesta att det var dags för Zlatan Ibrahimovic att träda in i rampljuset. Han blev upphakad i straffområdet och domaren dömde straff. Den skulle han själv ta hand om. En ganska svag straff som räddades av Olympiakos-målvakten Roberto. Returen gick ut mot Zlatan, men det blev ingenting farligt av den.

Det var i den 86:e matchminuten som resultatet skulle spikas i Grekland. 4-1 genom den talangfulle mittbacken Marquinhos.

4-1 stod sig alltså matchen ut och den pressade Laurent Blanc kunde pusta ut.