PSG firar jul som serieledare

Paris Saint-Germain kommer att fira jul som serieledare i Ligue 1. Det står klart efter att man på fredagskvällen lyckats besegra Brest med klara 3-0, där det dock tog ett tag innan målen väl kom.

Det var annars gästerna som var det bättre laget på Stade Francis-Le Blé, där dock målvakten Alexis Thebaux skulle visa sig bli en vägg i den första halvleken. Bland annat hade Zlatan Ibrahimovic en klack från nära håll som målvakten välplacerat blockerade. Även frisparken från svensken några minuter senare, lyckades målvakten parera stabilt.

Brest stod upp bra fram till den 34 e matchminuten när Abdoulwhaid Sissoko mycket klumpigt fällde Lavezzi med dobbarna först och fick syna det röda kortet från domaren.

Och när Zlatan Ibrahimovic snyggt spelades fri med endast minuter kvar av halvleken trodde nog många på ett ledningsmål. Men svenskens försök till att direkt peta bollen förbi Thebaux misslyckades och det mållösa resultatet stod sig halvleken ut.

Men i den andra halvleken kom ledningsmålet. Christophe Jallet slog in en hård passning mto den främre stolpen, där Zlatan Ibrahimovic löpte ifrån sin bevakning och enkelt kunde placera in bollen i nätmaskorna. Det var svenskens 18e ligamål den här säsongen.

Matchen stängdes i den 73e matchminuten när Thiago Mottas kraftiga avslut räddades av Brest-målvakten, men där Kevin Gameiro enkelt kunde fånga upp returen och dubblera ledningen för den gästande serieledaren.

Matchen punkterades helt i slutet när Jallets avslut styrdes på Brest-spelaren  Bernard Mendy och in. Matchen slutade 0-3 och därmed kommer Paris Saint-Germain att få fira jul som serieledare i den franska Ligue 1.