Proppen ur när Liverpool bortavann

Liverpool åkte till Bern i Schweiz med ett reservbetonat lag för att vila nyckelspelare till söndagens stormatch mot Manchester United.

Liverpool fick den bästa tänkbara starten när Downing avancerade på högerkanten och slog ett inlägg mot boxen, istället för att en Liverpool dök upp var det Veskovac som skulle nick-rensa men nicken träffade Ojala på axeln och bollen styrdes in i eget mål. 0-1 var ett faktum efter redan 4 spelade minuter.

Matchen fortsatte vara jämn och efter 38 minuter fick Liverpools vänsterback Enrique hög press på sig i eget straffområde, luckorna var små och bollen hittade Nuzzolo som enkelt kunde lägga in 1-1.

Men bara två minuter senare tog Liverpool tillbaka ledningen. Debutanten Andre Wisdom nådde högst på en hörna och kunde nicka in 1-2 som höll sig till pausvilan.

I den andra halvleken var det ett mer taggad Young Boys som kom ut ur halvtidsvilan. I den 53:e minuten kvitterade Ojala, som tidigare gjort självmål, genom en nick.

Därefter bjöd Gonzalo Zarate på ett läckert nummer när han fri från högerkanten med sin första touch, snyggt chippade bollen över Brad Jones och in i Liverpoolmålet.

Young Boys var alltså uppe i ledning för första gången i matchen och då tog Liverpool över kommandot igen, och det var inbytte Shelvey som skulle avgöra matchen med två snygga mål, det första efter snyggt passningspel mellan Downing och Borini fram till Shelvey som inne i boxen utnyttjade läget och sköt in bollen. Shelveys andra mål var ett snyggt distansmål utifrån straffområdet som letade sig förbi Marco Wolfli i hemmamålet.

Efter att Udinese spelat 1-1 hemma mot Anzhi betyder det att Liverpool är etta i grupp A.