PREMIÄR: Silly Season-elvan: 22-28 maj

Silly Season Sverige leker lite med tankarna och bjuder nu på en ny artikelserie. Med premiär idag kan vi  presentera Silly Season-elvan – en artikelserie som varje onsdag kommer att utse den startelva med de hetaste spelarna på transfermarknaden under den senaste sjudagarsperioden. 

Med premiär idag utgår vi från tidsperioden mellan den 22:a och 28:e maj. Nästa veckas upplaga kommer därförv vara baserad på uppgifter och rykten från den 29:e maj fram till den 4:e juni.

I den första Silly Season-elvan är följande spelare med:
(4-3-3)

Victor Valdes
– Sägs enligt L’Equipe och flertalet andra medier vara på god väg till stenrika Monaco. Har redan fattat beslutet att lämna den katalanska klubben och det återstår att se om han blir klar för Monaco inom en snar framtid, eller om sagan tar en ny sväng. 

Ricardo Carvalho
– Blev i dagarna klar för Monaco, där 35-åringen har skrtivit på ett kontrakt över nästa säsong. Lämnar där med Real Madrid efter en svag tid i klubben.
Sokratis Papastathopoulos
– Har efter en tids rapporter blivit officiellt klar för en flytt från Werder Bremen till Borussia Dortmund, där han ersätter Felipe Santana.
Felipe Santana
– Kanske den mest kontrtoversiella övergången hittills. Lämnar Borussia Dortmund för rivalen Schalke 04, vilket blev officiellt tidigare i veckan.
Kolo Touré
– Blev under tisdagen klar för en flytt till Liverpool. Ansluter från Manchester City som bosman och siktar nu på att få ett lyft i den nya matchtröjan.

Angel Di Maria
– En spelare som det talats en hel del om i medierna. Har länkats ihop med bland annat Milan, Monaco och under gårdagen även Paris Saint-Germain, som uppgavs vara redo att få loss stjärnan. Det återstår att se vad som händer med den omtalade argentinaren.
Joao Moutinho
– En del av den tidigare Monaco-bomben som föll ner i Europa. Lämnar tillsammans med James Rodriguez för en summa på totalt 70 miljoner euro. 
James Rodríguez
– Den eftertraktade spelaren blev tillsammans med Joao Moutinho klara för Monaco tidigare i veckan för titalt 70 miljoner euro. En besked från Monaco på transfermarknaden och en självklar plats i elvan.

Radamel Falcao
– En spelare som kommer att lämna Atlético Madrid för Monaco. AS, L’Équipe med mera har rapporterat flitigt om att han ska vara klar för den storsatsande klubben. Bara en tidsfråga innan Monaco bekräftar värvningen?
Edinson Cavani
– Chelsea, Manchester City coh Real Madrid är samtliga tre sugna på spelaren. City ska vara redo att erbjuda Edin Dzeko som delbetalning, Chelsea kan offra Fernando Torres för uruguayanen. Real Madrid sägs dock samtidigt vara favorit i racet.  
Neymar
– Transfersagan fick sig ett slut i veckan, där brasilianaren fick välja mellan två erbjudanden. Han valde föga överraskande Barcelonas förslag och kommer att ansluta till klubben nu i sommar.  

 

Vilka spelare saknar du i Silly Season-elvan? Kommentera nedan och lämna din perosnliga åsikt!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply