Porto segrade – men spänningen lever än

Trots att kvällen möte mellan Porto och Málaga stämplades som något av ett andrahandmöte, som knappast låg i blickfånget hos majoriteten av TV-tittarna så gick det minst sagt undan.
Matchen inleddes snabbt och hårt och även om den första halvleken inte bjöd på några mål så behöver ingen tittare ångra sig. Porto höll i bollen, rullade runt och försökte ständigt skapa målchanser. Men tack vare nervositet och osäkerhet i avsluten fick man enbart 3 av 10 skott mot mål. Vad gällde Málaga, var det mest försvarsspel som gällde i den första halvleken.

Den andra halvleken kändes som en tydlig spegling av den första och innan matchen första, och enda, mål kom, så trodde jag mig nästan se samma halvlek i repris. Ytterligre en gång så var det Porto som pressade, förde och höll i taktpinnen – för Málaga var det bara att följa med i dansen. Men trots skickligt försvarsspel ifrån spanjorernas sida så skulle det inte räcka matchen ut och i den 56:e minuten kom det vi alla väntade på. Alex Sandro finner Joao Moutinho, via en sylvass passning rakt genom bortalagets försvarslinje, inuti offensivt straffområde där han på ett nonchalant, men elegant vis petar in 1-0.

Matchen fortsatte sedan på samma vis som den hade inletts – med tydlig dominans från portugisernas sida, även om Málaga gjorde sitt bästa för att få till en kvittering. Därför slutade det hela i just 1-0, efter ett mycket underhållande möte på Estadio do Dragao. Man kan inte göra mer än att längta till returen.