Officiellt: Ajax köper loss stjärnlöfte

bet365

Den 21-årige anfallaren skriver på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år.

Ajax fortsätter att visa förtroende för unga spelare. Denna gången har man skrivit ett fyraårs-kontrakt med anfallaren Arkadiusz Milik. Polacken kom på lån från Bayer Leverkusen förra sommaren och nu väljer man alltså att köpa loss spelaren och skriva ett nytt kontrakt med honom.

Milik debuterade i det polska a-landslaget redan som 18-åring för tre år sedan och hade innan dess tagit sig igenom flera av landets ungdomslandslag med enastående bra statistik. I Ajax denna säsong har spelaren mäktat med att göra 11 mål på 20 matcher.

Bättre än Zlatan Ibrahimovic och Luis Suárez

Statistik från slutet av förra året visar att Milik gjort mer poäng än både Zlatan Ibrahimovic och Luis Suárez i samma ålder. Vid 20 års ålder och 16 framträdanden hade Luis Suárez gjort åtta mål och Zlatan sex. Milik har stått får 17 mål på lika många matcher plus sju assist. en mindre än Suárez och Zlatan tillsammans.

För polacken tar det i snit 41,25 minuter att göra mål. Jämför det med Luis Suárez som gjorde mål i snitt var 83,2:a minut och Zlatan som fick bollen i nät var 122,5:e minut.

Nye Robert Lewandowski

Milik nämns av flera som den nye Lewandowski. En väldigt målfarlig anfallare som kan göra mål från egentligen vilken position som helst. De båda har bildat ett giftigt anfallspar för Polen i EM-kvalet och kommer tillsammans troligen att skjuta sitt land till gruppspelet 2016.

Milik har stått för 7 mål på 15 matcher i a-landslaget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply