Knapp seger för de regerande världsmästarna

De regerande världsmästarna Tyskland har allt annat än imponerat efter sommarens mästerskap. I förra veckan åkte man på en tung 4-2-förlust hemma mot Argentina och när den första EM-kvalmatchen skulle spelas hemma mot Skottland, såg det länge ut att bli en fiaskoartad historia.

Det började dock bra för Die Mannschaft som efter 18 minuters spel tog ledningen på Signal Iduna Park. Sebstian Rudy nådde Thomas Müller med ett inlägg, varpå Bayern München-strikern nickade in bollen bakom Marshall.

Hemmalaget var mer spelförande stora delar av den första halvleken, och gick välförtjänt in med en uddamålsledning i pausvilan. I den andra var det dock inga lugna puckar, då gästerna från Storbritannien åt sig in i matchen och fick till slut en kvittering som belöning. Ikechi Anya tryckte in bollen bakom Neuer och 1-1 i den 66:e minuten var ett faktum.

Kvitteringslyckan varade dock inte länge, då Thomas Müller väckte sitt bleka lag genom att trycka in 2-1 från nära håll bara fyra minuter senare. Ett mål som också blev det avgörande.

Skottarna skapade inte överdrivet mycket i chansväg för en kvittering och fick dessutom Charlie Mulgrew utvisad på stopptid, efter två varningar. Tyskarna segrade utan att imponera och ligger efter en omgång på en tredjeplats i grupp D. Bäst gick det för Polen som krossade kvalnykomlingen Gibraltar med hela 7-0 på bortagräs, medan Irland gästade Georgien och vann även de med 2-1.

Nästa kvalomgång för tyskarnas och övriga grupp D:s del, spelas den 11:e oktober. Då gästar Joachim Löws manskap Polen.