Pires: ”Arsenal förändrade mitt liv”

Robert Pires lade 2011 skorna på hyllan efter en mindre lyckad sejour i Aston Villa, men när Indiska Superligan slog upp portarna ändrade sig fransmannen och spelade för FC Goa den gångna säsongen.

Pires, som framför allt är känd för sin tid i Arsenal har även hunnit med två säsonger för Marseille och fyra för Villarreal, säger att han ännu inte vet om han ska fortsätta spela fotboll, och att han är stolt över att få vara en del av Arsenal oavsett om han slutar spela eller inte:

”För mig är Arsenal som min andra familj. Arsenal förändrade mitt liv när vi pratar fotboll så jag vet att jag är priviligerad att fortfarande få vara en del av klubben.”

”Jag tillhör fortfarande klubben, främst för att jag har hållt ett bra förhållande med Arsenal och i synnerhet Arsene Wenger. Så för mig är det helt fantastiskt att nu få arbeta för klubben.”

Den numera 41-årige fransmannen röstades 2008 fram som den 6:e bästa Arsenal-spelaren genom tiderna säger dock att han ännu inte har några planer på att börja som manager:

”Jag vet inte om jag kommer att träna (ett lag) men om det blir så i Arsenal, blir det efter Arsene Wengers era,” sade han. ”Jag behöver fortfarande ta min tränarlicens så jag måste ta den tid jag behöver och ta det steg för steg.”

”Men idag är Arsene Wenger tränaren. Jag hoppas att det blir så för en lång tid framöver, för jag känner att Arsenal och Wenger är som Ferguson Manchester United – det är för livet.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365