Piqué visade vägen på Camp Nou

Den sena söndagsunderhållningen stod Barcelona och Malaga för i spanska La Liga. Det var tidigt tydligt hur matchen skulle komma att utvecklas; gästerna försvarade med elva man på egen planhalva och katalanerna skulle med sitt ikoniska passningsspel försöka hitta luckor i detta täta försvar.

Till en början gick matchen dit Malaga troligtvis hade planerat. Hemmalaget ägde bollinnehavet men hade svårt att hitta några riktigt farliga lägen. Och med en Roque Santa Cruz på topp hotade Bernd Schusters manner i sitt kontringsspel. Dessvärre för Malagas del blev anfallaren tvungen att lämna planen tidigt och ersattes av polacken Bartłomiej Pawłowski, som visade sig vara ett piggt men inte så giftigt inhopp.

Gerard Piqué såg nu sin chans att delta mer i anfallsspelet och lyckades trycka dit 1-0 efter flertalet målfarliga chanser. Waka waka-effekten höll i sig in i andra halvlek och mittbacken var återigen uppe i Malagas straffområde och nickade bollen i stolpen.

Pedro utökade ledningen i den 55:e minuten efter en framspelning av Messi och Alexis Sánchez fastställde enkelt resultat i öppen kasse, 3-0. Barcelona tar i och med segern tillbaka förstaplatsen från Atletico Madrid, som i dag besegrade Rayo Vallecano med 4-2.