Pescara snodde poäng av Roma

Europajagande Roma hade chansen att ta sig upp på femteplatsen vid seger mot tabelljumbon Pescara under söndagseftermiddagen. Trots att Inter besegrade Parma kunde man gå om de vid seger, som de kanske trodde var klar innan matchen.

Men bortalaget chockade Totti & co. med att göra 1-0 efter 14 minuter när den förre Romaspelaren Gianluca Caprari satte bollen i nät. Pescara gjorde en bra första halvlek och lyckades hålla ledningen till halvtid.

I andra halvlek blev Pescara rejält tillbakapressade av Roma som verkligen gick för att vända på steken och vinna matchen. Kvitteringen kom sex minuter in i halvleken genom Mattia Destro och en vändning var inom räckhåll för hemmalaget. Den uteblev och Pescara tog en oväntad poäng på Stadio Olimpico, men trots detta har man sju poäng upp till Genoa på 19:e plats och åtta poäng upp till Siena som innehar platsen precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Roma fick se sig omsprungna av Inter efter den här omgången och de vinröda ligger nu på en sjätteplats en poäng bakom just Inter.