Per Nilssons nickmål räckte inte till seger

1. FSV Mainz 05, plockade sin femte seger för säsongen, när gästerna från söder, FC Nürnberg, kom på besök på Coface Arena. De för kvällen svartklädda gästerna behövde en seger för att återigen kunna haka på i den övre halvan av tabellen. Så blev det dock inte och en stark inledning av hemmalaget, bäddade för tre viktiga poäng för FSV Mainz.

Die Nullfünfer har ett fint hemmafacit på Coface Arena den här säsongen. På fredagskvällen plockade man sin fjärde trepoängare och man endast förlorat en match av fem i sin hemmaborg. I kvällens möte var det inte annorlunda och hemmalaget skapade ett massivt tryck i inledningen. Redan efter elva minuter skulle också målskyttet öppnas, när Nicolai Müller bjöd på en fantastisk krigarinsats på högerkanten. Nürnberg-försvararen, Marvin Plattenhardt, drog och slet i Müller, som dock lyckades snickra sig förbi och öppna upp en ren yta på högerkanten. 25-åringen tog avslut själv i ett snävt läge och satte ettan bakom Patrick Rakovsky.

Gästernas försvar var ett instabilt sådant i inledning av matchen. Detta bäddade också för att hemmalaget skulle utöka sin ledning, blott tio minuter senare. Julian Baumgartlinger hittade en helt ren  Andreas Ivanschitz i djupled, som enkelt rundade målvakten och satte 2-0 med vänsterfoten. Rakovskys frustration var tydlig och försvarsspelet vid 2-0-målet var under all kritik.

Men gästerna skulle komma tillbaka och jagade en reducering. Trycket mot Mainz-försvaret eskalerade ju längre halvleken gick och till slut skulle man få hål på Christian Wetklo i hemmalagets mål. Hiroshi Kiyotakes hörna nådde fram till den svenske mittförsvararen, Per Nilsson, som med en bomullstuss i näsan, nickade in reducering för bortalaget i den 40:e matchminuten.

Efter den första halvleken satt hemmalaget i förarsätet och började också den andra halvleken starkt. Man hade även en boll i nät, som dock avvikandes för offside några minuter in i halvlek nummer två. Gästeran tryckte på för en kvittering, men någon sådan, trots ett gäng riktigt farliga målchanser, blev det inte. Den andra halvleken blev mållös och FSV Mainz gick segrande ur duellen som slutade 2-1. Därmed går Thomas Tuchels mannar upp på en femteplats, en poäng framför Borussia Dortmund. FC Nürnberg däremot, ligger på plats 14 efter elva spelade omgångar, med lika många poäng.