Pep Guardiola vill värva Leonardo Bonucci som del av nytt försvar

Vill bygga upp försvaret runt mittbacken

Pep Guardiola vill bygga upp ett nytt försvar i Manchester City när han tar över som tränare till sommaren och första punkten på ordningen – värva Leonardo Bonucci.

Till sommaren blir det Pep Guardiola som tar över skutan i Manchester City och ska försöka styra upp ett lag som långsamt faller isär, med ett 0-0 borta mot Norwich senast och alla chanser om en titel i princip borta. Därför vill Guardiola nu bygga upp ett nytt försvar och i mitten av denna nybyggelse skall Juventus mittback Leonardo Bonucci medverka, enlig Daily Mail. Guardiola vill verkligen ha den italienske försvararen som en del av sin defensiva kedja i ett City som måste rycka upp sig. Prislappen för Bonucci ligger på runt 25 miljoner pund. Guardiola har redan omnämnt Bonucci som en av hans “favoritspelare någonsin” vilket låter lovande nog.

City är även favoriter till att värva den franske mittfältaren Paul Pogba som för närvarande också spelar i Juventus, vilket skulle kunna göra att det blir en dubbelaffär på närmare 85 miljoner pund. Juventus är öppna för att sälja Bonucci då klubben själva går igenom en ombyggnadsprocess där försäljningen av mittbacken kan ingå. Bonuccis kontrakt löper ut 2020 men han fyller 29 år i maj och skulle City vara beredda på att betala 25 miljoner pund för försvararen så skulle Juventus sälja. Guardiola kommer att ställas mot Bonucci och Pogba när Juventus tar sig an Bayern München i returmötet av sextondelsfinalen i Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply