Pegolos TV-räddning bäddade för Siena

Efter den förra omgångens sköna vinst för Siena, som slog Inter på San Siro med 2-0, väntade på torsdagskvällen Bologna som motstånd. Gästande Bologna kom även de till matchen med en imponrande skalp från inledningen av säsongen, när man i den tredje omgången slog Roma på Stadio Olimpico.

Men det var trots allt två lag bland de lägre placeringarna som gjorde upp i ett tidigt bottenmöte i Siena. Det var dock gästerna som började matchen bäst, där man var mycekt nära att ta ledningen i den första halvleken. Först hade Panagiotis Kone ett hårt avslut från distans som Siena-målvakten Gianluca Pegolo fick tippa ut med fingerspetsarna, och strax därefter fick han rädda laget igen när Gilardino var framme och nickade.

Den svettigaste räddningen som Sienas Pegolo fick genomföra den här matchen skedde dock lite senare, när Archimede Morleos frispark ställde målvakten, som dock lyckades svänga runt i luften och boxa bort bollen mirakulöst. Siena var väldigt uddlösa i den första halvleken och den farligaste möjligheten fick Emanuele Calaiò, som blåstes felaktigt av för offside.

Det var dock ett nytt Siena i den andra halvleken, som säkerligen fått uppleva en utskällning från manager Cosmi under halvtidsvilan. Pegolo fick visserligen agera hjälte igen i inledningen, när han snyggt räddade Marco Motta skruvförsök.

Men helt plötsligt var Siena i ledningen i matchen, när Calaiòs avslut tog turligt på Bolognas svenske försvarare Mikael Antonsson och helt ställde Bolognas målvakt Federico Agliardi, som bara kunde se bollen rulla in i nätmaskorna. Bologna försökte resa sig efter det och Manolo Gabbiadini hade en bra chans i slutet efter ett försvarsmisstag, men Pegolo var återigen där och stoppade gästerna.

Siena vann matchen med 1-0 och Mikael Antonssons oturliga styrning in i eget mål var blytung för Bologna.