Pedro Morales stor hjälte för Málaga i CL-genrepet

Málaga ställde upp med på pappret bästa laget tillgängligt. Willy Caballero i mål, försvaret från höger var Jesus Gámez, Weligton, Demichelis och Antunes. På det defensiva mittfältet så fick Iturra spela istället för Camacho tillsammans med givne Toulalan. På det offensiva mittfältet så fick Pedro Morales lite överraskande chansen från start för första gången i en Málaga-tröja, och han fick spela i mitten tillsammans med Joaquin som spelade till höger och Isco till vänster. Uppe på topp så fick varken Santa Cruz eller Saviola chansen, utan Julio ”Besten” Baptista fick chansen som ensam anfallare.

Matchen började väldigt böljande, båda lagen skapade sina målchanser, men det var Rayo som hade det lilla övertaget i början av den första halvleken. Piti och Leo Baptistao hade sitt fina samarbete som de har haft den här säsongen, och hade mot Málaga i deras bortamöte där de knep en seger.

Det var dock Málaga som tog ledningen, och det var via en fast situation. Málaga fick en frispark till höger och fram steg Pedro Morales som slog ett underbart och väldigt välplacerat inlägg till Weligton som nickade in 0-1 för Málaga borta på Estadio de Vallecas i den 21:a matchminuten.

Rayo tryckte på för en kvittering mer intensivt och de fick även utdelning rätt så omgående. De fick straff och fram steg Piti som satte in kvitteringen till 1-1, endast 10 minuter efter Málagas kvittering.

Spelet gick tillbaka till att vara böljande men det skapades inga riktigt heta chanser i den första halvleken efter målen och denne slutade 1-1.

Till den andra halvleken så tog Málaga tag i matchen mer och började skapa fler chanser. Pedro Morales, som även var matchens lirare, var väldigt rörlig och hjälpte Málaga skapa flera chanser. I den 55:e minuten fick Málaga hörna från höger efter den tog Pedro Morales och skruvade in bollen till Julio Baptista som distinkt nickade in 2-1 för Málaga, och man kunde se på glädjen på honom att han var oerhört lättad över att ha gjort sitt första mål sedan den där galna cykelsparken i oktober 2011.

Efter detta mål så var Málaga det spelförande laget och tog det lugnt. Morales, som redan då hade gjort en väldigt fin insats i sin debutmatch från start, krönte denna match med ett otroligt långskott som fick en väldigt fin båge. 1-3 till Málaga fyra minuter från slutet och där var matchen punkterad. Málaga lyckades alltså vinna, väldigt starkt måste man säga, borta mot Rayo Vallecano som är ett bra lag. I och med segern så klättrade man, om än tillfälligt, upp till den där fjärdeplatsen, på samma poäng som Real Sociedad och två poäng före Valencia, men båda lagen har en match mindre spelad.

Segern innebär också ett perfekt genrep till den viktiga hemmamatchen mot Dortmund i Champions League-kvartsfinal på onsdag. Man bryter även den väldigt dåliga trend man hade i ligan med fyra matcher utan vinst, varav två förluster.