Pearsons omgångssummering – del 22

Omgångens höjdpunkt

Det var redan innan helgens omgång förutbestämt att någon av söndagens supermatcher skulle bli omgångens hetaste. Profetian visade sig vara sann och klassikermötet mellan Manchester United och Liverpool var helgens bästa.

Tillställningen hade det mesta och bjöd som alltid på en vacker och underhållande fotboll. Matchen var ren från felaktiga domslut, tråkiga filmningar och jobbiga skador. Det gick helt enkelt så bra som det bara kan gå. Kanske för bra? I vilket fall vann United matchen med uddamålet, och toppar allt jämnt serien med sju poäng ner till tvåan Manchester City

Omgångens snedsteg

Jonathan Walters hade en minst sagt jobbig dag på jobbet, då han stod för två självmål och en bränd straff i lördagens hemmamatch mot Chelsea. Anfallaren rörde sig ofta i eget straffområde, något som han i fortsättningen lär ta för vana att hålla sig undan ifrån.

Nu är det bara att hoppas på en bättre omgång under den kommande helgen för Walters, och att hans Stoke lyckas bättre än den gångna. Walters är trots allt Stokes bästa målskytt i år (självmålen ej inräknade) och en av lagets viktigaste spelare. Den här helgen visade han dock det motsatta.

Omgångens funderare

Laurent Koscielny brottade ner Edin Dzeko i eget straffområde, ordnade straff och blev utvisad. Därefter kunde City bana mark framåt och avgjorde snabbt matchen med två mål. Vad tänkte egentligen Koscielny på när han använde brottning istället för att stöta med foten? Förhoppningsvis har han lärt sig en läxa av det gångna!

Omgångens elva

Cesar; Evra, Ferdinand, Coloccini, Gardner; Milner, Cleverley, Lampard, Hazard; Lukaku och van Persie.

Omgångens spelare

I konkurrens med Frank Lampard och Tom Cleverley väljer jag att utse Julio Cesar till omgångens spelare. Brassen satte tidigt nivån på det hela med en dubbelräddning, och växte ju längre matchen gick.

Det är ett mysterium att Cesar hamnade i Queens Park Rangers, då han tillhör de absolut bästa fotbollsmålvakterna i världen. I lördagens tillställning mot Tottenham var Cesar med ett flertal kvalificerade räddningar matchens lirare och orsaken till att matchen slutade mållös.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply