Palestinas landslagsstjärna i stor intervju

Mahmoud Eid talar ut om valet av Åtvidaberg och mycket mer

I sin sista intervju som Nyköpings BIS-spelare talar Mahmoud Eid ut om tiden i klubben, valet av Åtvidabergs FF och varför spel utomlands inte är aktuellt just nu. Den Palestinska anfallaren har tidigare haft flera rykten kring sig om anbud från klubbar i Norden och Asien.

Division 1 Norra är färdigspelad för den här säsongen och Nyköpings BIS slutar på en sjätteplats i tabellen. Inför säsongen pratade man om att etablera sig i serien och slåss i toppen i slutet av säsongen. Innermittfältaren och nyckelspelaren Suad Gruda sade inför säsongen -Sky is the limit.

En annan nyckelspelare i den Sörmländska klubben är den offensiva spelaren Mahmoud Eid. På klubbens hemsida, bissarna.se, får han frågan om han är nöjd med lagets insats den här säsongen och då svarade han. -Vi hamnar på den övre delen av tabellen vilket är helt okej. -Om man ska gå efter vad Nyköpings BIS som klubb strävar efter så har vi lyckats med det, det var att fortsätta etablera sig i division 1. -Personligen hade jag önskat att vi kunde haft lite mer häng på topplagen här i slutskedet av säsongen.

För egen del har Eid haft en väldigt produktiv säsong med 13 mål och lika många målgivande passningar, något som han själv är väldigt nöjd över. -Jag är väldigt nöjd med min säsong. -Jag har legat bakom hälften av alla våra mål och ha hållit en väldigt jämn nivå under hela säsongen.

Väljer bort utlandet för spel i Superettan

Under de senaste säsongerna har Mahmoud Eid gjort sig ett stort namn, inte bara i Sverige. Efter succén i de Asiatiska Mästerskapen pratade även fotbollsvärlden om kreatören från en svensk division 1-klubb och det dröjde inte länge innan anbud kom från klubbar i Asien och större klubbar ifrån Norden. Men istället för att välja proffslivet då valde Nyköpings BIS-profilen att stanna i klubben och spela färdigt säsongen. Nyligen presenterades Mahmoud Eid på Åtvidabergs hemsida och på frågan om det är rätt val av klubb svarar han följande. -Beslutet blev enkelt till slut, efter en hel del diskussioner med min agent och familj så kom vi överens om att Åtvidaberg var det rätta laget för mig då jag värderar speltid före allt annat.

-En klubb som sålt iväg hela 12 spelare på tre år till storklubbar i Allsvenskan samt ut till övriga fotbollsvärlden är ett tecken på att klubben jobbar på rätt sätt och är bra på att utveckla spelare. -Jag vill spela så mycket som möjligt och hjälpa laget och klubben att ta sig uppåt. -Utlandet kändes inte rätt för min del just nu.

Tacksam för sin tid i Nyköpings BIS

Eid är mer än redo för att ta nästa steg i sin utveckling och karriär, samtidigt är han tacksam för vad sin tidigare arbetsgivare gett honom. -Jag tar med mig mycket som fotbollsspelare, men också som person under min tid i klubben. -Rent fotbollsmässigt så har jag träffat massor av fina människor och fått nya vänner som man säkerligen kommer hålla kontakten med framöver. -Vi har varit som en familj i flera år. -Jag har spelat cirka 50 seriematcher med Nyköpings BIS och gjort ungefär 40 poäng, målet var att utvecklas och ta nästa steg.

Att ta nästa steg har den Palestinska anfallaren verkligen lyckats med i och med sin flytt till den nyblivna Superettan-klubben.

-Jag vill tacka alla ledare, spelare och människor runt omkring klubben för tre fantastiska år. Jag vill även önska klubben all lycka till i framtiden och vem vet, någon vacker dag kanske ni ser mig här igen.

Nyckelspelare i landslaget och fortsatt aktuell

– De (Palestina) hörde av sig redan under hösten 2013 men då var det inte aktuellt för att jag ville inte välja bort Sverige just då. -Men förra året så kvalificerade de sig till Asiatiska mästerskapet och då hörde de av sig och ville att jag skulle komma och spela ett par matcher, för att sedan kriga till mig en plats i laget. -Då var det ett enkelt beslut för mig. På frågan om hur det känns att få representera A-landslaget i Palestina kommer svaret fort och känns samtidigt genomtänkt. -Jag ville vara med på den resan och även i framtiden för att höja Palestina som land och som fotbollslandslag.

Mahmoud Eid har i och med sina landskamper fått en hel del erfarenhet och även fått känna av hur det är att spela på den absoluta toppen. -Nu har jag gjort en del landskamper och spelat ett stort mästerskap samt en del VM-kvalmatcher. -Det är stort, erfarenheten jag fått av att få spela på en så hög nivå är att man är närmre toppen än vad man själv kan tro. -Saker och ting svänger fort i fotbollen och detta är ett tecken på att man ska fortsätta att ha tålamod.

Även framtiden i Palestina ser ljus ut för den unge anfallaren/yttermittfältaren och han vet vad som förväntas utav honom. -Vi har ett viktigt kval till Asiatiska Mästerskapet som vi fokuserar på. -Jag har inte fått några specifika direktiv direkt mer än att jag ska hålla mig skadefri och fräsch till alla samlingar och alltid vara förberedd. -Jag har gjort mig ett namn och tagit mig en plats i truppen, jag har spelat samtliga matcher och legat bakom en hel del också. -Nu väntar VM kval-landskamper mot Saudiarabien samt Malaysia.

I och med spelet i Asiatiska Mästerskapen har Mahmoud Eid fått möta spelare från den absoluta världsfotbollen. -Jag har mött flera bra spelare, men för att nämna några namn så har jag mött Keisuke Honda (Milan) , Shinji Kagawa (Dortmund) , Maya Yoshida (Southampton) Nagatomo (Inter) Ali Adnan (Udinese) och Omar Abdulrahman (Al Ain) – Asiens Lionel Messi som han kallas.

Ljus framtid och ser fram emot att utvecklas

Nu när nya äventyr stundar och tiden i Nyköpings BIS är förbi vet Eid vad han vill. Spel i Åtvidabergs FF är nästa steg men inte det sista steget i hans karriär och jakt på toppen. -Jag vill nå toppen och spela utomlands. -Men i dagsläget måste man vara realistisk och jobba efter vart man är nu. -Min målsättning är att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt och ta steg för steg för att ta min karriär till nästa nivå.

-Som idrottsman kan man aldrig vara nöjd, då blir man inte bättre.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply