Officiellt: Jesse Lingard klar för FC Seoul

Officiellt: Jesse Lingard klar för FC Seoul

Manchester United-fostrade Jesse Lingard, 31, har stått utan klubb sedan han lämnade Nottingham Forest i somras. Han har provtränat med West Ham, Everton och saudiska Al-Ettifaq utan att det mynnat ut i ett kontrakt, men nu har Lingard slutligen hittat en ny klubb.

Det är sydkoreanska FC Seoul som gjort klart med den engelske mittfältaren. Kontraktet sträcker sig över två år plus ett optionsår, uppger ansedda BBC. I ett pressmeddelande skriver Seoul att Lingard är ”det största namnet i K-Leagues historia”.

Lingard själv säger att han fick många erbjudanden, men att han bestämde sig för att han ville testa en ny fotbollsupplevelse i Sydkorea.

– Jag har alltid velat ha en annan utmaning och skapa nya minnen i min karriär. Jag tror att Sydkorea är den perfekta platsen för det, säger 31-åringen i en YouTube-video.

Jesse Lingard tog sig igenom Manchester Uniteds ungdomsakademi och gjorde A-lagsdebut under Louis van Gaal i augusti 2014. Det blev 35 mål på 232 matcher i United-tröjan för Lingard, som var med och vann FA-cupen, ligacupen och Europa League.

LÄS MER: Flera klubbar intresserade av Greenwood

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply