Agüeros hattrick gav City tre poäng

Bayern München var redan klara gruppsegrare i Grupp E efter att Roma och CSKA Moskva kryssat tidigare idag. Trots att det var ett B-betonat Bayern som kom till spel så satte de ändå gasen i botten. Det tyska laget försökte som vanligt i lugn och ro spela runt bollen, medans City satsade på kontringar och la många djupledsbollar till Agüero. Det gav också utdelning i den 20:e minuten.

Den argentiska anfallaren slet sig loss från försvararna och fick ett friläge. Medhi Benatia kom dock ikapp honom, men fällde honom i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och visade dessutom ut Benatia för frilägesutvisning. Agüero tog själv hand om straffen ocg satte säkert dit 1-0 efter 22 minuters spel.

Bayern gjorde ett byte direkt efter utvisningen för att stärka upp mittförsvaret, men spelet var detsamma. Den tyska maskinen försökte rulla runt bollen och leta öppningar och trots att de var en man mindre så hade de mest bollinehav. I den 40:e rullade Bayern upp ett väldigt fint anfall, bollen gick till Lewandowski som vände om, blev fälld och fick frispark.

Frisparken tog spanjoren Xabi Alonso hand om och tack vare en dålig placering i målet av Joe Hart så kunde mittfältaren skruva in frisparken längs marken i ”målvaktens hörn” ganska enkelt. Bortalaget ville dock ha mer och precis innan paus så passade Robert Lewandowski på att nicka in 2-1. Det resultatet stod sig också ut till pausvilan.

Den andra halvleken var verkligen inte händelserik. Bayern München fortsatte att rulla runt bollen, men försvarade sig nu snabbt med många spelare, vilket gjorde att City fick det svårt att skapa lägen. Dock fick de några ganska vassa chanser, bland annat när Frank Lampard klippte till utanför straffområdet, men den gången räddade Manuel Neuer. Vincent Kompany hade också en halvchans på hörna, men det avslutet gick utanför.

Tillslut fick dock hemmalaget in ett kvitteringsmål. Inhopparen Stevan Jovetic van bollen av Xabi Alonso och rätt som det var hade Sergio Kun Agüero ett friläge. Argentinaren placerade lugnt in bollen via stolpen till 2-2 i minut 85.

Dock nöjde sig inte hemmalaget där. I den 91:a minuten tappade Jerome Boateng bollen som siste man vilket gav Agüero ännu ett friläge. Lika säkert som förut la han in 3-2 bakom Neuer och firade enormt. City vann också matchen med 3-2, vilket gör att kampen om andraplatsen i Grupp E är helt öppen. Bayern är som sagt redan gruppsegrare, men alla andra tre lag har fem poäng. City och Roma möts, samtidigt som CSKA Moskva möter Bayern. Hur Grupp E slutar återstår dock att se.