OS fotboll 2021 lag – alla 16 lagen inför OS 2020 i Tokyo!

OS fotboll lag - alla 16 lagen inför OS!

OS fotboll 2021 lag - alla 16 lagen inför OS 2020 i Tokyo!

Inför OS 2021 lagen – alla 16 OS-lagen

OS 2021 16 lag? Totalt är det 15 lag som kvalificerat sig till turneringen samt Brasilien som kommer att delta. Anledningen är att mästerskapen kommer hållas i det sydamerikanska landet och därmed får de per automatik en plats. För första gången på länge kommer vi att få se ett svenskt landslag i OS-fotbollen detta då man förra året lyckades vinna Europamästerskapen för spelare under 21 år. Följ och spela live på OS =>

Nu ställs man mot några av världens bästa landslag och i gruppspelet stöter man på patrull i form av ColombiaNigeria och Japan där det förstnämnda laget kommer bli en svår nöt att knäcka för de blågula spelarna.

När det kommer till vilka lag som är favoriter till att vinna turneringen är det Brasilien (3.50), Tyskland (4.75) och Argentina (6.25) som rankas högst av spelbolagen och det mesta tyder på att det något av de länderna som tillslut lyfter pokalen när det kommer till OS-fotbollen. Skulle Sverige vinna ger det 41 gånger pengarna och om Fiji skulle skrälla och vinna hela turneringen får du hela 1501 i odds.

OS 2021 fotboll vinnare? – Odds!

Grupp A:
Brasilien: 3.50
Sydafrika: 15.00
Irak: 51.00
Danmark: 21.00
Grupp B:
Sverige: 41.00
Colombia: 15.00
Nigeria: 8.50
Japan: 21.00
Grupp C:
Fiji: 1501.00
Sydkorea: 21.00
Tyskland: 4.75
Mexiko: 10.50
Grupp D:
Honduras: 81.00
Algeriet: 21.00
Portugal: 17.00
Argentina: 6.25

Brasilien

Det är Brasilien som är favorit att vinna hela turneringen, inte bara för man är värdnation utan även då man har tagit med Barcelona-stjärnan Neymar i den brasilianska OS-truppen. Anfallsstjärnan är den som ska bära sitt hemland på sina bara axlar och vinna turneringen efter fiaskot i Copa América Centenario där man åkte ut mot Peru. Det hela gjorde att förbundskaptenen Dunga fick lämna posten efter uttåget.

Nu ska lagets yngre generation försöka ta hem guldet i spelen som avgörs på hemmaplan. Oddsen på en brasiliansk titelvinst är 3.50 gånger pengarna.

Sydafrika

Landet är ett av de lag som förväntas bli slagpåse i turneringen. Dock ska de inte underskattas då man lyckades kvalificera sig till turneringen och visat att man är att räkna med.

Irak

Likt Sydafrika är Irak inte heller någon av de starkare nationerna i turneringen. Landet blev dock asiatiska mästare och kan vara en joker när det kommer till att göra upp om en plats i utslagsfasen av turneringen. 51 gånger pengarna är utdelningen om Irak skulle vinna OS.

Danmark

Vårt grannland har näst sämst odds i Grupp A när det kommer till vem som vinner OS i fotboll för herrar. med 21 gånger pengarna på en dansk finalvinst är det många som tvekar på om man kommer att vara en utmanare i turneringen, speciellt med lag som Argentina, Brasilien och Colombia.

Sverige

Efter många om och men kommer Sverige åka till OS med en trupp, detta efter att ett stort antal spelare tvingats tacka nej på grund av olika orsaker. Sverige är inte favoriter till att vinna turneringen men man är inte heller bland de lägst rankade. En finalvinst ger 41 gånger pengarna, en utdelning som kan vara värd att satsa på.

Colombia

I den colombianska truppen hittar vi namn som Teofil Gutierrez och Dorian Pabón med flertalet andra talanger i truppen. Endast fyra av totalt 18 spelare spelar utanför hemlandet men det finns mycket talang i laget, något man kommer visa i turneringen.

Nigeria

Man må inte vara favorit till att vinna turneringen men i landet finns många unga duktiga fotbollsspelare som ännu inte slagit igenom på europeisk mark. Därför kan Nigeria bli en överraskning i turneringen och det återstår att se vad man kan prestera

Japan

Japan, Sverige, Nigeria och Colombia utgör Sveriges grupp som är grupp B. I laget finns endast fyra utlandsproffs där den största spelaren är Takuma Asano som skrev på för Arsenal i somras. I övrigt är det mestadels spelare från den inhemska ligan och det kommer bli svårt för det asiatiska laget att gå vidare från gruppen.

Tyskland

Med 4.75 i odds är Tyskland bland favoriterna till att ta hem turneringen som avgörs på Maracanã-stadion i Rio de Janeiro. Man har en väldigt talangfull trupp med spelare från bland annat Borussia DortmundBayern Leverkusen och Schalke 04.

Mexiko

10.50 i utdelning är det som gäller om det blir Mexiko som tar hem fotbollsturneringen i OS i Rio i augusti. Man kommer till turneringen med ett lag där endast en spelare inte hör hemma i den mexikanska ligan då han spelar i USA.

Sydkorea

Man sparkade Fabio Capello mitt under kvalet och tog istället in Leonid Slutskij, något som fick fart på spelarna. Ryssland tog sig till turneringen genom en direktplats och man håller nu på att få fram ett väldigt bra och spännande lag till VM 2018 som går i landet.

Fiji

Att Fiji har 1501 gånger pengarna i odds är ingen slump. Laget får ses som slagpåse i grupp C tillsammans med Sydkorea, Tyskland och Mexiko och det återstår att se hur laget klarar sig i turneringen. Att lägga tio kronor på att Fiji vinner turneringen kan löna sig.

Honduras

Ett av flertalet lag som kan överraska i turneringen. Honduras kommer i gruppspelet att möta Algeriet, Argentina och Portugal och det kommer inte bli lätt för laget att ta sig vidare. Har man tur kan man knipa en andraplats. Honduras är laget med näst högst odds att vinna turneringen.

Algeriet

På A-lagsnivå har Algeriet ett bra landslag men det återstår att se vad man kan göra i sommarens OS-turnering. I denna trupp finns endast tre utlandsproffs och detta blir ett bra test för Algeriets framtida A-lagsspelare.

Argentina

Tränaren Gerardo ’Tata’ Martino hoppade av efter att 18 av 35 spelare tvingats tacka nej eller förhindrats till att bli uttagen till OS-truppen. Trots det finns det flera spelare som kan bli avgörande, bland annat Ángel Correa från Atlético MadridJoaquin Correa från SevillaCalleri från São Paolo och Gerónimo Rulli från Real Sociedad.

Portugal

Portugal som vann EM i mitten av juli månad kommer till OS 2021 med sin yngre generation av fotbollsspelare som vi tidigare sett är väldigt lovande. Man kom till final i U21-EM 2015 då man förlorade mot Sverige efter straffar och nu är det en hel del nya spelare som ska försöka vinna guldet till landslaget från den iberiska halvön.

OS fotboll lag 2021 - alla 16 lagen inför OS 2020 i Tokyo, Japan!

Läs mer om OS 2021

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply