bet365

Officiellt: The Posh lånar United-duo

Peterborough United har gjort klart med låneavtalen för de två Manchester United-spelarna, Scott Wootton och Davide Petrucci, uppger klubben på sin officiella hemsida.

Försvararen Wootton, som tidigare varit utlånad till The Posh och London Road, kommer att representera klubben i resten av säsongen. Han har under de tidigare lånen stått i skuggan av Ryan Bennett och Gabriel Zakuani, men lär nu få chansen då den sistnämnde kommer att vara iväg på de Afrikanska mästerskapen med sitt Kongo.

– Scott hade en stor otur förra gången då Ryan Bennett och Gabriel Zakuani gjorde riktigt bra ifrån sig. Denna gång ser jag honom som en given startspelare, sade The Posh-bossen Darren Gerguson till klubbens officiella hemsida.

– Han har spelat i en trebackslinje tidigare och jag tror att han trivs på samtliga positioner i backlinjen. Jag ser fram emot att få in honom i laget. Han har haft en stor roll i United och de tror mycket på honom.

– Vi har honom enda till slutet på säsongen. Det är en position jag ville ha en annan spelare i, då Gabriel kommer vara borta för spela i de Afrikanska mästerskapen.

Mittfältaren Petrucci lånas ut från Manchester för en månad. 21-åringen kommer att stanna till den 9 februari men Darren Ferguson, som alltså är son till Manchester United-bossen Sir Alex Ferguson, är dock hoppfull om att förlänga lånet om det visar sig vara ett lyckat sådant.

– Davide är en väldigt bra och stor fotbollsspelare. Detta blir hans första utlåning och därför började vi med en månad. Men jag är säker på att vi kan förlänga hans kontrakt till slutet på säsongen – om det fungerar för samtliga parter.

– Han kan spelar överallt på mittfältet. Han kan spela i en offensiv roll och en mer central roll. Han har en stor talang och jag kommer att hitta den perfekta positionen för honom. Lee Tomlin är avstängd och jag har också den unge Jaanai Gordon som har imponerat. Men jag tror att Davide kan greja att ta rollen som en mer offensiv mittfältare.

– Vi behöver nya ansikten. Jag har pratat med min far om Davide i ett par veckor nu och det har varit en hel del klubbar som varit efter honom. Därför är jag extra glad över att ha kunnat låna in en sådan eftertraktat spelare. Min pappa var glad för de bägge spelarnas skull och de kommer att finnas med i truppen på lördag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply