Officiellt: Saints lånar in Taïder

Inter och Southampton har kommit överens om en bytesdeal mellan Inter-mittfältaren Saphir Taïder, 22, och Southampton-anfallaren Pablo Osvaldo, 28, där spelarna går i motsatt riktning. Taïder lånas ut till Southampton för resten av säsongen medan Osvaldo lånas ut till Inter över samma tidsperiod.

Taïder, som föddes i Frankrike, spelade två VM-matcher för Algeriet under sommaren – bland annat den knappa förlusten mot Tyskland i åttondelsfinalen. Innan han värvades till Inter förra sommaren spenderade 22-åringen två år i Bologna. Han inledde sin proffskarriär i franska Grenoble.

– Det är en del av vår filosofi för klubben att ta in talangfulla, unga spelare som gillar att lära och utveckla sig själva, och det stämmer in på Saphir. Först och främst är han en talangfull fotbollsspelare. Han är 22 och har redan representerat Algeriet i VM, berättar Southampton-managern Ronald Koeman på klubbens hemsida.

Den 22-årige landslagsmannen värvades till Inter i augusti 2013 för 50 miljoner kronor och skrev på ett fyraårskontrakt. Totalt sett blev det ett mål på 25 matcher i den blåsvarta tröjan för Taïder under debutsäsongen.

Taïders lånekontrakt med Southampton gäller säsongen ut, likadant gäller för Osvaldos lånekontrakt med Inter. Båda klubbarna har sedan, oberoende av varandra, möjligheten att göra någon av utlåningarna permanent nästa sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365