Officiellt: Ryan Giggs slutar – blir assisterande till van Gaal

bet365

Ryan Giggs har representerat Manchester United sedan 1990 och vunnit 13 Premier League-titlar, 4 FA-cuptitlar och 2 Champions League-titlar.

Men nu är det över. Giggs sa följande i ett öppet brev på Uniteds hemsida.

– Jag skulle vilja ta den här chansen att offentliggöra att jag drar mig tillbaka från professionell fotboll för att inleda ett nytt och spännande kapitel i mitt liv, som assiterande manager i Manchester United. Jag är oerhört stolt, hedrad och lycklig över att ha representerat den största klubben i världen 963 gånger och Wales 64 gånger, skriver Giggs och fortsätter.

– Min dröm har alltid varit att spela för Manchester United och även om det gör mig ledsen att veta att jag inte kommer dra på mig den röda United-tröjan igen som spelare så har jag haft lyckan att fullfölja min dröm att spela med några av de bästa spelarna i världen, arbeta under en otrolig manager i Sir Alex Ferguson, och mest av allt, spela för de bästa fansen i världsfotbollen. Jag har alltid känt och uppskattat ert stöd.

Den 40-årige mittfältslegendaren kommer istället att bli assisterande tränare till Louis van Gaal. I ledarteamet kommer även Frans Hoek och Marcel Bout att ingå.

– Jag är väldigt glad över att få chansen att arbeta som assiterande manager. Louis van Gaal är en världsklasstränare och jag vet att jag kommer lära mig mycket genom att observera honom. Manchester United har varit en stor del av mitt liv och jag är väldigt glad över att kunna fortsätta det förhållandet i den här viktiga rollen, skriver han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply