Officiellt: Ronaldinho bryter kontraktet – tackas för tröjförsäljningen

Den före detta världsstjärnan har brutit sitt kontrakt med Fluminense, som bekräftar nyheten på sin officiella hemsida. Brassen var i klubben under två månader, där han misslyckades med att imponera.

I somras lämnade Ronaldinho, den före detta Ballon d’Or-vinnaren, det mexikanska laget Queretaro för spel i sitt hemland. Då var det Fluminense som knöt till sig det välkända namnet, men det blev aldrig särskilt lyckat med facit i hand. Under de senaste två månaderna har det blivit nio matcher för 35-åringen, och han lyckades aldrig under dessa framträdandena. Han blev istället kritiserad av brasiliansk press och av de egna supportrarna.

Bryter kontraktet

Efter att stjärnan blivit utbuad av Fluminense-fansen i sin senaste match bekräftar nu klubben att man häver avtalet mellan parterna, och att man nu går skilda vägar med den forne landslagsstjärnan.

— Fluminense meddelar härmed uppsägning av kontraktet med Ronaldinho Gaucho, vänskapligt och i samförstånd, skriver man i ett pressmeddelande på sin officiella hemsida.

Värvades för att öka intäkter

Man skriver vidare i pressmeddelandet att man är nöjda över sitt nyförvärv, men inte för vad han åstadkom under matcherna. Man menar att denna värvning var nyttig för laget rent ekonomiskt och marknadsmässigt.

— Det är viktigt att nämna att värvningen mötte våra förväntningar när det kommer till marknadsintäkter, ökad biljettförsäljning, försäljning av tröjor och sponsoravtal, skriver man i pressmeddelandet

Ronaldinho är mest känd för sin tid i FC Barcelona, där han bland annat vann dubbla La Liga-titlar samt Champions League 2006. Det var också under sin tid i den spanska klubben som han blev erkänd som världens kanske bästa fotbollsspelare i och med att han fick ta emot en Ballon d’Or år 2005.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply