Officiellt: Romário Pereira Sipião till Kalmar

Kalmar FF presenterar ännu ett nyförvärv inför den kommande säsongen. På torsdagen blev det klart att Romário Pereira Sipião skriver på för klubben, i ett kontrakt som sträcker sig till 2017.

Den 27-årige brasilianaren, även kallad Romarinho, kommer närmast från Gais där han spenderat de tre senaste säsongerna. På totalt 70 allsvenska framträdanden har det blivit sju mål för mittfältaren, som påbörjade sin fotbollskarriär i Sociedade Imperatirz de Desportos i nordöstra Brasilien.

– Det känns mycket bra och jag är glad över att få komma till Kalmar FF. Jag ser fram emot nästa säsong och hoppas jag kan göra ett bra jobb i Kalmar FF, sade 27-åringen till klubbens hemsida.

– Romário är spelskicklig och kreativ, och har under hösten i Gais visat stor potential. Vi ser honom främst som en släpande forward, liknande en nummer 10-roll, sade sportchefen Svante Samuelsson.

Romarinho ansluter till Nanne Bergstrands trupp den sjunde januari för en läkarundersökning och kommer därefter att påbörja sin försäsongsträning med klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply