Officiellt: Petter Hansson klar för Sirius

IK Sirius bekräftar på sin officiella hemsida att man har lyckats rekrytera den förre landslagsbacken Petter Hansson till sin akademi. Han har nyligen gått klart en tränarutbildning och nu har fått sitt första tränaryrke.

– Det är jätteroligt för Sirius, och fotbollen i Uppsala i stort, att få tillgång till en sådan resurs som Petter Hansson är, säger Sirius fotbolls VD Ola Andersson till klubbens hemsida. Vi är glada att vi får vara delaktiga i starten av Petters tränarkarriär.

– Med Petters unika erfarenhet av fotboll på högsta nivå ökar vi kvaliteten i akademins verksamhet ytterligare, konstaterar Ola.

Under 2012 avslutade Petter sin spelarkarriär i Monaco och har under åren gjort sig mest känd för sina ”kämpainsatser” i landslaget. Inte minst när han kämpade in 2-0 målet i EM 2008 mot Grekland. Hans utbildning är ny och får nu testa sina vingar i trakterna där allt en gång började.

– Utbildningen är som sagt alldeles ny och det ska bli spännande att få gå med en erfaren tränare i akademin, säger Petter. Jag tror att jag har mycket att ge med min långa erfarenhet av matchsituationer och fotboll på hög nivå, både i Sverige och internationellt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply