Officiellt: Nikola Djurdjic är klar för Helsingborg

Efter jakten på en ersättare efter Alfred Finnbogason är Nikola Djurdjic klar för Helsingborgs IF och presenterats av HIF idag. Han lämnar FK Haugesund där Helsingborg värvade Thomas Sörum från. Den serbiske anfallaren är känd som en bra målskytt med sina tolv mål på 18 ligamatcher i årets upplaga av Tippeligaen där han även leder skytteligan.

Djurdjic kommer vara utlånad till Helsingborg fram till den 15 januari och sedan har HIF en köpoption på anfallaren. Nyligen bekräftade Haugesund på sin officiella hemsida att Nikola Djurdjic förlängt sitt kontrakt med Haugesund till 2015, men att han samtidigt blir utlånad till Helsingborg.

– När Helsingborgs IF bestämde sig för Nikola gick det väldigt snabbt. Både Helsingborgs IF och FK Haugesund har jobbat effektivt sista dagarna, säger agenten Martin Klette till fotbolltransfers.com.

– Det ska bli spännande att se vad Nikola kan prestera i Champions League eller Europa League. Det blir naturligtvis ett bra skyltfönster för honom. Det är fortfarande många som är intresserade av honom, fortsätter han.

Serben ser det som en fördel att Thomas Sörum spelar i Helsingborg eftersom de tidigare spelat ihop i Haugesund.

– Jag och Thomas är helt olika som anfallare och vi vi var ett mycket effektivt anfallspar, säger nyförvärvet till HD.se.

– Det har varit några hektiska dagar. Ena stunden trodde jag inte att jag skulle komma hitta, men nu är jag här, fortsätter Nikola Djurdjic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply