Officiellt: MFF värvar peruansk landslagsspelare

Malmö FF värvar peruanen Yoshimir Yotún

Peruanska landslagsbacken Yoshimar Yotún ansluter till Malmö FF från Sporting Cristal. Det har ryktats om en övergång ett ganska bra tag men idag blev det officiellt. Malmö FF värvar den 24-årige peruanen Yoshimir Yotún. Yotún är ordniarie i Perus landslag och har spelat 34 matcher sen debuten 2001. Klubbmässigt har han spelat sin fotboll för de regerande peruanska mästarna Sporting Cristal och brasilianska Vasco da Gama.

Yoshimar Yotúns första ord som MFF-spelare blev följande

– Malmö FF är en stor klubb som vann ligan förra året och spelade i Champions League. Det är viktigt för en spelare att spela i en klubb som kämpar om titlar. När jag fick höra om MFF:s intresse kunde jag inte tacka nej då det är en väldigt bra möjlighet för mig och min utveckling som fotbollsspelare.

– Jag brukar inte prata så mycket om mig själv, men det jag kan berätta är att jag vid varje träning och match kommer ge allt för att Malmö ska fortsätta skriva nya kapitel i klubbens stolta historia. Malmö FF är en vinnande klubb som alltid strävar framåt och högre.

Peruanska fotbollsspelare i Sverige, MFF, Allsvenskan

Malmö FF:s sportchef kommenterade även värvningen på dagens presskonferens.

– Yoshimar Yotún är en spännande spelare. Med sin snabbhet och teknik har han goda förutsättningar att bli en viktig spelare i Allsvenskan och i Europaspelet. Det blir en omställning att flytta till ett nytt land och en ny kontinent, men vi ska göra allt för att han och hans familj ska trivas så att han så fort som möjligt kan visa sina kvaliteter fullt ut.

Yoshimar Yotún kommer att spela i nummer 13.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply