OFFICIELLT: Kovacic klar för Real Madrid

Mateo Kovacic har nu skrivit på för Real Madrid

Efter mycket om och men är Mateo Kovacic klar för Real Madrid. Kroaten har ännu inte presenterats, men Real Madrid bekräftar affären på deras officiella hemsida.

I två säsonger har Mateo Kovacic vuxit fram som en supertalang nyss kommen från Dinamo Zagreb till en etablerat stjärna i Serie A för Inter. Trots sin status har han ännu inte tagit det sista steget till den absoluta världstoppen, men det beror lika mycket på Inters tveksamma lagbygge de senaste säsongerna.

När sommarens transferfönster öppnade smög det fram ett rykte om att Real Madrid var sugna på att värva den 21-åriga kroaten. Det var ingen jättehype runt ryktet men det börjades snappa upp av allt fler och trovärdiga medier ju längre sommaren har gått. Nu står det klart att Mateo Kovacic kommer spela i Real Madrid nästa säsong, det bekräftar klubben på deras officiella hemsida.

Skriver på för sex år och presenteras imorgon

Mateo Kovacic har skrivit på ett sexårskontrakt med Real Madrid. Det är inte avslöjat hur mycket han kostar även om det har pratats om runt 300 miljoner kronor plus bonusar.

Han kommer presenteras på Santiago Bernabeu klockan 13:00 under onsdagen och därefter säga sina första ord som en Real Madrid-spelare.

Det blev totalt 80 matcher för Kovacic för Inter i Serie A.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply