Officiellt: Ivo Pekalski går till Halmstad BK

Halmstad bekräftar värvningen av Ivo Pekalski

Ivo Pekalski kan ha varit en av de mest lovande innermittfältarna svensk fotboll fått fram under 2000-talet. Skadorna har dock satt rejäla käppar i hjulen och nu provar 25-åringen att få fart på karriären i Halmstad BK.

När Malmö FF vann guld under Roland Nilsson år 2010 var Ivo Pekalski en av Allsvenskan absolut bästa spelare. 19-åringen dominerade då mittfältet med sitt lugn, spelskicklighet och sitt konstruktiva tänk. Pekalski fick till och med beröm av en viss Zlatan Ibrahimovic för sina prestationer under guldåret.

MFF valde att göra sig av med Pekalski efter rejäla knäbekymmer hos mittfältaren. Han provade på spel i Häcken i två år, men det blev bara en knapp säsong innan korsbandet gick av igen. Efter ett par månader utan någon klubb sedan Häcken släppte honom i vintras har Pekalski äntligen hittat en ny klubb igen.

“Vi får ha lite tålamod”

Halmstad åkte ur Allsvenskan 2015 och siktar på en snabb comeback i den högsta serien. Tränaren Jan Jönsson ser Pekalski som ett kap och ser fram emot att jobba med honom.
– Han är en spelskicklig, konstruktiv och klok mittfältare som är i en bra ålder. Vi är glada att vi har knutit honom till oss, samtidigt som vi får ha lite tålamod med honom då han är inne i rehab, säger Jönsson.

Pekalski avslöjar själv att han inte kommer vara redo för spel förens i maj, juni någon gång. Han rehabtränar nämligen sitt knä som han numer är van vid att göra.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply