Officiellt: Islänning klar för Helsingborgs IF

Islänningen Arnór Smárason lämnar Superligan och Esbjerg för Allsvenskan och Helsingborg. Den offensiva mittfältaren har skrivit på för 3,5 år framåt och klubbens sportchef, Jesper Jansson, är givetvis nöjd med rekryteringen. 

”Arnór är en spelare med god rutin trots sin ålder. Han är skolad i den holländska klubben Heerenveen och har gott om landslagsuppdrag för Island. Inte minst i A-landslaget.”, säger sportchefen till hif.se.

Klubbens tränare, Roar Hansen, fortsätter med att ge sin syn på övergången.

”Det är en ung, rutinerad och spelskicklig spelare som kan spela allround på alla offensiva positioner. Han har spelat på högsta nivå i Holland och Danmark samt med Isländska landslaget. Jag hoppas att han kan tillföra HIF såväl på kort som på lång sikt.”, säger tränaren.

Spelaren själv i fråga berättar till klubbens officiella hemsida om sig själv som fotbollsspelare.

”Jag är en offensiv mittfältare. Jag kan spela anfallare också. Jag är en bra passningsspelare och bra med bollen. Försöker göra mål och spela fram mina lagkamrater också. Jag skulle beskriva mig som en offensiv spelare.”, säger mittfältaren till hif.se och fortsätter:

”Det känns väldigt bra. Jag är väldigt glad över att vara här. Jag kan inte nog vänta på att få komma igång och träna med grabbarna.”

Islänningen har även ett förflutet i holländska Heerenveen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply