Officiellt: IFK Norrköping värvar från MFF

På måndagen blev det klart att den 18-årige anfallaren Mirza Halvadzic lämnar Malmö FF efter säsongen då hans treårskontrakt med den allsvenska konkurrenten IFK Norrköping inleds. Likt övergången för Isaac Kiese Thelin i motsatt riktning, så kan dock även denna övergång tidigareläggas till nu redan under sommaren.

– Vi har varit i kontakt med Malmö och vår ambition är att få till en övergång redan nu i sommar, säger Norrköpings tränare Janne Andersson till den officiella hemsidan och fortsätter.

Mirza är främst en anfallare men kan även spela på mittfältet. Han har bra teknik, bra skott och bra avslut. En spännande spelare med bra karaktär som passar väl i vår satsning på att utveckla unga spelare. Även om Mirza redan kommit en bra bit på väg ser vi fram mot att kunna förädla hans talang. Vi är glada att kunna signa en av hjältarna från VM-laget i höstas.

Mirza Halvadzic var nämligen en del av det svenska U17-landslag som tog det historiska VM-bronset i Abu Dhabi i höstas. Han gjorde då ett mål och två assist på sju matcher. I Malmö FF har den numera 18-årige Halvadzic ännu inte fått göra A-lagsdebut, något han ser fram emot att få göra i IFK Norrköping så småningom.

– Ett av skälen till att jag valde IFK är att de släpper fram unga spelare. Jag ser fram mot att fortsätta min karriär i Norrköping, säger han till Norrköpings officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply