Officiellt: Hammarby förstärker försvaret

Det förra storlaget Hammarby IF bekräftar idag att man förstärkt försvaret. Den norska 22-åringen Lars Sætra, som ansluter från de regerande norska mästarna Strømsgodset.

I Strømsgodset har norrmannen tillbringat hela sin proffskarriär, då han gjorde debut för A-laget redan som 17-åring. Men fem år, och 53 matcher, senare kändes det rätt med ett byte.

– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby.  Det har inte blivit så mycket speltid för mig i Strømsgodset på sistone, och även om jag känner starkt för klubben så kändes det rätt att byta, säger han.

Den 195 centimeter långa mittbacken blir ett perfekt tillskott för Bajen, och sportchefen Mats Jingblad menar också på att han även är en väldigt spelskicklig försvarare.

– Han har varit med och spelat i de högsta sammanhangen i norsk fotboll, och det är en bra och bolltrygg mittback som med sin storlek är väldigt användbar vid fasta situationer. Det är egenskaper jag tror de flesta lag inom svensk fotboll söker hos mittbackar, så det känns bra att kunna förstärka med Lars och öka konkurrensen ytterligare, säger Hammarbys sportchef.

Sætra ansluter till laget under nästa vecka, och när serien drar igång den 20 juli ska han vara spelklar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply