Officiellt: Evra lämnar United

bet365

Patrice Evra, 33, kom till Manchester United från Monaco i januari 2006 efter att ha varit med och spelat i Champions League-finalen 2004. Men nu, efter åtta och ett halvt år i den engelska storklubben, väljer han att lämna Old Trafford och skriva på för de italienska mästarna Juventus. Den franske vänsterbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt och enligt uppgifter i media landade övergångssumman på 14 miljoner kronor.

Fransmannen hade det inledningsvis väldigt svårt att acklimatisera sig till spelet i Premier League och i debuten mot Manchester City blev han utbytt i halvtid efter en usel insats. Men efter det utvecklades 33-åringen till en av de absoluta nyckelspelarna i klubben och ofta var han det mest självskrivna namnet i startelvan.

Nu har dock supertalangen Luke Shaw, 19, värvats till United från Southampton för dyra pengar vilket innebär att Evra tappat sin startplats. Därför har han nu bestämt sig för att lämna Old Trafford och istället pröva lyckan hos de regerande mästarna i Italien. Både Manchester United och Juventus har bekräftat affären på sina officiella hemsidor.

Patrice Evra gjorde sammanlagt 379 matcher för Manchester United. Han hittade nätet tio gånger.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply