bet365

Officiellt: Duo förlänger med Juventus

Allegri och Marchisio skriver nytt kontrakt med Juventus

Tränaren förlänger sitt kontrakt med ett år och kommer att stanna i klubben till och med sommaren 2017.

Massimiliano Allegri förlänger med Juventus, det rapporterar den italienska Serie A-klubben på måndagskvällen. Allegri som kom till klubben inför förra säsongen har hjälp laget till att vinna den italienska ligan för 33:e gången och den italienska cupen för tionde gången samt att man även tog sig till Champions League.

Den 16 juli 2014 tog Allegri över som Juventus-tränare och exakt ett år senare kommer italienaren att påbörja sin andra säsong i den svartvita turin-klubben. Klubben skriver på sin hemsida att man är väldigt nöjda med förlängningen och att man kommer att fortsätta på samma sätt som förra säsongen.

”Allegri kommer fortsätta att jobba på samma sätt med samma vilja men till skillnad från förra året kommer han att ha två titlar samt en Champions League-final i bagaget. Fansen stöd och det fina året har gjort att han har förlängt sitt kontrakt till 30 juni 2017″.

Bra statistik

Denna säsong har det totalt blivit 57 matcher för Allegri på Juventus tränarbänk med 37 vinster, 104 gjorda mål och 40 insläppta. Trots de fina siffrorna säger italienaren att man kan och måste förbättras för att kunna utmana även näta säsong. När Allegri kom till klubben var det många som trodde att han inte skulle lyckas efter den inte allt för framgångsrika tiden i AC Milan. Tränaren har trots tveksamheterna gjort ett utmärkt jobb och är nu väldigt uppskattad av både fans och ledning.

Även Marchisio förlänger

Det är inte bara Allegri som valt att fortsätta i klubben, även Claudio Marchisio har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till 30 juni 2020. Under måndagen offentliggjordes överenskommelsen och spelaren själv höll inte inne med känslorna  när han fick ordet.

”Idag är en väldigt fin dag som är fylld av känslor, precis som 1993 när jag gjorde min första träning. Jag vill fortsätta att vinna med mina lagkamrater, det har aldrig varit lätt men jag hoppas att det kommer gå bra med de nya spelarna som kommit in” sa spelaren som stått för 35 mål på 308 matcher för Juventus.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply