Officiellt: Brendan Rogers tar över Celtic

Officiellt: Brendan Rogers tar över Celtic

Ex-Liverpooltränaren tar sig an nytt lag

Efter att ha varit arbetslös sedan han fick sparken av Liverpool i oktober föregående år så har Brendan Rodgers äntligen blivit anställd igen, denna gången av Celtic som nyligen vann den skotska ligan.

Brendan Rodgers fick i höstas sparken av Liverpool efter att inte ha lyckats med att utveckla klubben på det sätt som önskades. Istället tog succén Jürgen Klopp över och Rodgers själv har varit arbetslös sedan dess. Nu rapporterar Daily Star att den nordirländske fotbollstränaren har fått ansvaret att ta över Celtic istället för Ronny Deila, som ledde klubben till deras ligavinst nyligen. 43åringen, som tidigare har tränat Liverpool, Swansea, Reading och Watford hävdar att det är en dröm att få ta över de skotska giganterna.

– Jag är absolut överväldigad över att få vara Celtics tränare, sade Rodgers.

– Det här är genuint en stor ära för mig. Jag har följt Celtic hela mitt liv och att få denna fantastiska möjlighet och få vara del av en så pass enorm fotbollsklubb är en dröm som går i uppfyllelse. Jag kommer att ge min nya tränarroll allt jag har och göra allt jag kan för att ge våra supportrar spännande, underhållande och vinnande fotboll.

– Klubben har varit i fantastisk form de senaste åren och har samlat på sig troféer regelmässigt under tiden. Mitt mål nu är naturligtvis att fortsätta detta arbete, hålla oss i toppen och än en gång göra vårat avtryck i Europa. Jag vet vad för fantastisk support som Celtic erbjuds och jag kan lova våra fans en sak – att jag kommer att göra allt jag kan för att ge er ett lag ni kan vara stolta över och ett lag som levererar. Jag kan inte vänta på att få vara i paradiset med vårat lag och våra fans när vi väl börjar jobba, avslutade Rodgers.

Han har  ett kontrakt som sträcker sig över 12 månader.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365