Officiellt: Bender och Subotic förlänger

Borussia Dortmund-fansen på måndagen andas ut en aning. Efter en hel del rykten kring en rad Borussia Dortmund-spelare, står det nu klart att Neven Subotic och Sven Bender blir kvar i klubben i ytterligare till 2016, respektive 2017.

Subotic, vars kontrakt sträckte sig till 2014, har förlängt med ytterligare två år, medan Bender som hade kontrakt till 2016 förlänger till 2017.

– Vi är mycket nöjda över att ha kunnat förlänga dessa två nyckelspelare till vårt titel-jagande lag, sade klubbdirektören Michael Zorc till Sky Sports.

Duon skrev under sina respektive kontrakt under lagets vistelse i Malaga, där man förbereder sig inför akt två av tyska Bundesliga.

Jürgen Klopp, som värvade Subotic som en av sina första ageranden i Borussia Dortmund i 2009, uttryckte sin glädje över de bägge förläningarna.

– Jag är väldigt glad över att grabbarna vill fortsätta att vara en del av laget, sade han i en intervju.

De bägge spelarna tar efter Jakub Blaszczykowski, Lukas Piszczek, Mario Götze och Mats Hummels som samtliga nyligen skrev på för ytterligare år i klubben.

Ivan Perisic är dock sedan tidigare klar för VfL Wolfsburg, i en deal som blev definitivt klar på söndagen. I ett uttalande på klubbens officiella hemsida önskar man honom all lycka.

– Borussia Dortmund önskar Ivan Perisic all lycka i hans fortsatte karriär.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply