Officiellt: Bedoya klar för Helsingborg

Helsingborgs IF har ikväll gjort klart med den Amerikanske mittfältaren Alejandro Bedoya, som närmast kommer från den skotska klubben Glasgow Rangers som nyligen gick i konkurs och han kommer vara spelklar för HIF på måndag. Redan imorgon kommer han att göra sin första träning med klubben. Bedoya har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig över denna säsongen.

– Vi såg en möjlighet i och med att Glasgow Rangers har gått i konkurs. Så därför kunde vi signa Alejandro på ett korttidskontrakt. En win-win för bägge parter. Han får visa upp sig i HIF och vi får en bra spelare inför en viktig höst i Allsvenskan och i Europa League eller Champions League, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Alejandro är inte ett okänt namn i Sverige, så sent som förra sommaren lämnade han Örebro SK efter att ha varit i klubben i 2,5 år.

– Vi känner till honom bra från tiden i Örebro. Det är en spelartyp som vi behöver. Vi vet att han är stark i sina löpningar in i boxen och han kan täcka många positioner på mittfältet, säger Jesper Jansson till hif.se

 Ska jag vara ärlig så hade jag inte trott att jag skulle komma tillbaka. Men min första tid i Sverige var bra. Jag kommer tillbaka till en väldigt stark klubb med mycket tradition i Sverige och även i Europa. Det går bra för laget nu och jag tror att det är en bra klubb för mig att gå till, säger Alejandro Bedoya och fortsätter:
– Jag är väldigt förväntansfull. Det har varit ett par tuffa månader. Men jag ser fram emot att starta en ny resa. Naturligtvis glad över att få fortsätta spela i Europa, i toppen av Allsvenskan.

Bedoya har även representerat USA på A-lags nivå med 12 landskamper på meritlistan. Även i Rangers fick han göra 12 framträdande och bidra med ett mål under förregåande säsong. Detta efter att ha året kantats mycket av skador.

–  Det var en turbulent tid. Jag hade mycket skador så det var inte så roligt. Men jag älskade min tid i Glasgow. Jag lärde mig och växte väldigt mycket. Det ska tränarna och spelarna ha ett tack för.

  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply