Officiellt: Antonio Conte lämnar italienska landslaget efter EM

Uppgifter: Antonio Conte klar för Chelsea - vill värva Emanuele Giaccherini

Antonio Conte slutar som förbundskapten för Italien

Den italienske förbundskaptenen Antonio Conte kopplas flitigt ihop med Chelsea, som är på tränarjakt till sommaren för att definitivt ersätta José Mourinho. Nu kan man vara ett steg närmre att kunna presentera honom som ny tränare, då det står klart att han lämnar italienska landslaget efter sommarens EM.

I vintras stod det klart att José Mourinho och Chelsea skulle gå skilda vägar efter en minst sagt katastrofal första halva av säsongen, då de regerande mästarna var med i bottenstriden. Sedan dess har Guus Hiddink fått leda laget för andra gången som interimtränare, och det har sett bättre ut. Trots det kommer inte holländaren att fortsätta som det ser ut nu, utan Londonklubben kommer att satsa på ett nytt namn i sommar. Det har ryktats om Massimiliano Allegri och Diego Simeone, men det ser ut att bli ett annat namn.

Antonio Conte lämnar jobbet som förbundskapten

Det har spekulerats mycket om att Antonio Conte ska ta över Chelsea, och man kan vara på väg att kunna presentera italienaren som ny tränare. Italienska fotbollsförbundet har nämligen gått ut med att Conte lämnar sitt jobb som förbundskapten efter sommarens EM i Frankrike.

– Han känner kallet efter att dagligen få jobba på planen vilket är förståeligt, säger FIGC:s president Tavecchio enligt Football-Italia.

Den 46-årige tränaren tog över landslaget efter en imponerande sejour i Juventus, där han tog tre raka ligatitlar och var med och tog tillbaka klubben till den europeiska toppen igen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply