Officiellt: Altintop klar för FC Augsburg

FC Augsburg har gjort klart med den forne Kaiserslautern-, Schalke- och Eintracht Frankfurt-stjärnan Halil Altintop, bekräftar klubben på sin hemsidan på måndagen.

Gelsenkirchen-födde Altintop sade upp sitt kontrakt med Trabzonspor under den förra veckan och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med fjolårets bottenlag som med nöd och näppe klarade sig kvar i det tyska finrummet.

– Transfern var utförbar på grund av att han valde att säga upp sitt kontrakt med Trabzonspor, sade klubbdirektören Stefan Reuter till klubbens officiella webbplats.

– Vi är mycket glada över att ha värvat in Altintop och att han har valt att spela i Augsburg och återvända till Bundesliga.

Coach Markus Weinzierl välkomnar även han nyförvärvet, efter att ha sett Ja-Cheol Koo och Ji Dong-Won lämna under sommaren.

– Halil Altintop har visat sin kvalite och inte bara i Bundesliga, med sina 200 framträdanden och 47 mål, sade tränaren.

Altintop kommer att bli tilldelad tröjnummer sju och ser nu fram emot att få möta resterande lagkamrater.

– Det är grymt att få komma tillbaka till Tyskland och Bundesliga. Jag ser verkligen fram emot att spela i Augsburg, avslutade mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply