Officiellt: AIK och division 1-klubb inleder samarbete

Nu är det klart att AIK och Vasalunds IF kommer att inleda ett samarbete med varandra.

– Samarbetsavtalet omfattar spelarövergångar och utlåning av spelare och ledare. AIK och Vasalunds IF är också överens om att årets första träningsmatch alltid sker mellan klubbarna, skriver AIK på sin officiella hemsida.

Gnagets sportchef Björn Wesström är en utav dem som ser fram emot detta.

– Grunden i ett lyckat samarbete är att det skall finnas tydliga uppsidor för båda parter. I Vasalund får AIK en samarbetspartner som är dokumenterat skickliga på att utveckla spelare och ledare i den region där vi vill ha den största andelen av vår rekrytering ifrån, säger han till hemsidan.

– AIK:s identitet finns geografiskt i Solna. Att samarbeta med Vasalund känns inspirerande samt att det kommer att fördjupa och stärka båda klubbarnas identitet ytterligare vilket i sin tur kommer stärka Stockholmsfotbollen, säger han till hemsidan, säger Solna-klubbens VD Thomas Edselius.

Även Vasalund är positivt inställda till samarbetet.
 
– Vasalund ser fram emot att stärka vårt samarbete med AIK ytterligare framöver. Som en av de starkaste klubbarna i svensk och nordisk fotboll så är det värdefullt för Vasalund i vår egen talangutveckling att ha detta utbyte på alla plan. Nu kan spelarna utvecklas i lugn och ro i den miljö som passar spelaren bäst för att lyckas i sina elitdrömmar, säger klubben ordförande Niclas Fröberg.
 
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply