Oavgjort i derbyt på Villa Park

West Bromwich kom på besök till Villa Park för derby mot Aston Villa. West Bromwich låg innan matchen överraskande sexa i tabellen medans Aston Villa låg på 15:e plats.

Första halvlek bjöd inte på underhållande spel och det var mållöst efter 45 minuter. West Bromwich hade då redan behövt göra två byten på grund av skado på Chirs Bunt och Billy Jones.

Efter sex minuter in på andra halvlek kom dock det första målet. Det var James Morrison som lyckades lura Aston Villas offsidefälla och spelade in bollen mot en fri Shane Long som enkelt kunde lägga in matchens första mål.

Efter målet tog Aston Villa över men det dröjde ända tills den 80:onde matchminuten då kvitteringen skulle komma. Efter en nick från Vlaar och lite trassel i straffområdet landade bollen framför inhopparen Darren Bents fötter, som sin vana trogen hittade motståndarlagets nät med ett distinkt avslut efter 80 gångna minuter.

Efter målet fortsatte Aston Villa att pressa, West Bromwich var dock inte ofarliga på sina kontringar och det kunde mycket gärna bli ett avgörande under slutminuterna, så blev det dock inte och matchen slutade 1-1.