Oavgjort i den italienska lunchmatchen

Det var dags för toppmöte i Florens mellan Fiorentina och Napoli, femman mot trean i Serie A stod emot varandra i lunchmatchen denna söndag. Det var bortalaget som inledde lite piggare än hemmalaget i sina klassiska lila dräkter, de visade att de ville gå framåt med giftiga och farliga omställningar när Fiorentina tappade boll, eftersom Fiorentina vill ha mycket bollinnehav var detta en väntad matchbild. Napoli lyckades väldigt bra med sitt försvarsspel, men det gjorde Fiorentina också vilket ledde till en ganska chansfattig första halvlek.

Eftersom det blev mycket omställningar var det många tuffa kamper i duellerna som ledde till att domaren visade sex gula kort under de första 45 minuterna. Det första målet skulle komma efter 33 minuter när Morgan De Sanctis ställde till det för sig själv och för Napoli, på Facundo Roncaglias inlägg från mittplan väljer Napoli-målvakten att rusa ut men kommer på tok för långt ut och bollen passerar retligt över mållinjen och den ”grodan” ledde till att Napoli nu blev tvungna att flytta fram spelet mer på offensiv planhalva eftersom hemmalaget hade haft en bra period men inte lyckats skapa så mycket chanser.

Men nio minuter efter målet skulle Napolis framflyttning av laget visa sig vara ett bra taktiskt drag, på en frispark från vänsterkanten lyckades Marek Hamsik slå den på Edinson Cavanis panna vilket inte bara innebar 1-1 i matchen utan även uruguayanens 100:e Serie A-mål och hans 17:e för säsongen i ligan. Den första halvleken blev sedan ganska öppen under de sista minuterna men inga fler mål gjordes av lagen som hade med sig 1-1 till pausvilan.

Den andra halvleken skulle visa sig bli en tam historia som var jämn till en början, men sen började Fiorentina bli trötta och det var kanske cupmatchen i veckan mot Roma som satt i benen och dessutom var planen väldigt tungsprungen i regnet. Det kunde ha blivit en jobbig halvlek för Napoli när Valon Behrami borde ha fått sitt andra gula kort i en situation där han fällde en Fiorentina-spelare på högerkanten, men domaren friade och bara någon minut senare byttes han ut.

Den sista halvtimmen var det nästan bara Napoli för hela slanten och det höll på att bli ett 1-2 mål när Miguel Britos bröt igenom på högerkanten och slog ett fint inlägg till Goran Pandev som nickade bollen mot främre stolpen men där fanns Fiorentinas målvakt Neto och gjorde en snygg räddning och med facit i hand var det han som blev poängräddare för Fiorentina i lunchmatchen som slutade 1-1.