Oavgjort för West Brom efter sen Spurs-kvittering – och svenskt självmål

West Brom såg ut att idag ta tre mycket starka poäng hemma mot Tottenham, trots ett svenskt reduceringsmål i fel kasse.

Men Tottenham kom tillbaka, och fixade till slut ett 3-3-resultat.

Sex mål blev det alltså i mötet, och inte undra på att målen ramlade in tidigt. Redan i den första minuten tog hemmalaget ledningen genom Matej Vydra, och i den fjärde gjorde laget sitt andra. Mål nummer två stod Chris Bunt för, när en nick hamnade hos mittfältaren som säkert tryckte in tvåan på volley.

I den 15:e minuten fick Tottenham en fribiljett tillbaka till matchen, för man fick nämligen en straffspark tilldömd. Emmanuel Adebayor stegade fram men slog en ganska så nonchalant straff som West Brom-målvakten Ben Foster enkelt kunde rädda – utan att släppa retur.

Istället gjorde hemmalaget 3-0 dryga kvarten senare till hemmafansens stora jubel. En rensning från Jonas Olsson letade sig, efter en dålig tillbakanick från en Spurs-spelare, hela vägen fram till Sessegnon som sprintade förbi försvaret och placerade in 3-0.

Innan halvtid skulle dock en svensk hinna göra mål, fast i fel mål. Jonas Olsson styrde ”snyggt” in bollen över en ställd Foster.

Trots det var det glada miner hos hemmaspelarna när man gick ut i halvtid.

Halvlekssnacket från Tottenham-managern Tim Sherwood gav effekt. För i den 70:e minuten reducerade laget genom Harry Kane på nick, innan Christian Eriksen fastställde slutresultatet så sent som i den 93:e minuten.

Otur för Olssons West Brom som hade en så fin 3-0-ledning i första halvlek.