Oavgjort för Dortmund utan anfallare

Dortmund kom till spel i dagens bortamöte mot Möchengladbach utan någon renodlad anfallare i startelvan. Båda ordinare anfallarna Robert Lewandowski och Julian Schiber var avstängda, eftersom Dortmund spelar med en 4-2-3-1-uppställning. Därmed fick Mario Götze agera anfallare idag, dessutom var Marco Reus tillbaka på Borussia Park för första gången sedan övergången i somras från Mönchengladbach till Dortmund.

Det var bortalaget som visade att man är ett topplag i ligan genom att ta tag i bollinnehavet och visade att man ville styra spelet. Det fick Dortmund göra, men Mönchengladbach hade en ganska tight defensiv och stundtals bra målvaktsspel från unge Marc-André ter Stegen som oringats av transferrykten efter sina fina insatser i Bundesliga. Allt eftersom tiden gick skapade Dortmund fler målchanser och blev farliga varje gång de anföll.

Efter dryga halvtimmen fick man utdelning när ter Stegen fällde Mario Götze på framfart i straffområdet, han varnades och domaren pekade på straffpunkten. Samme Götze som fälldes satte dit straffen säkert och gav Dortmund välförtjänt ledningen. Den första halvleken tillhörde helt och hållet Dortmund, men det stannade vid 0-1 när det var paus. Under pausen tvingades Dortmund byta ut sin försvarsklippa Mats Hummels som hämmades av skadebesvär när han lunkade av planen för halvtidsvila, Felipe Santana ersatte.

Dortmund var det spelförande laget till en början i andra halvlek, men Mönchengladbach började komma in i matchen mer och mer. Man lyckades få till sitt första skott på mål först efter 60 minuter och bara sju minuter senare satte man inte helt logiskt kvitteringen genom Amin Younes efter att ha avlossat ett skott som styrdes på Dortmundförsvare och in i mål. Detta lyfte Mönchengladbach och spelmässigt var nu den andra halvleken jämn och hemmalaget började skapa chanser.

Det märktes att Dortmund saknade sina anfallare vilket gjorde att färre matchvinnare fanns med i laget. Därmed försämrades Dortmunds chanser att ta hem segern vilket man inte heller lyckades med, matchen slutade 1-1 och Dortmund halkar allt mer efter Bayern München i toppen och jagas av Bayer Leverkusen nu bara är två poäng bakom BVB med en match mindre spelad. Mönchengladbach placerades på tionde plats efter matchen.