Oavgjort efter stordramatik i Sinsheim

På fredagsaftonen öppnades återigen ligaspelet i tyska Bundesliga med matchen mellan TSG Hoffenheim och SpVgg Greuther Fürth. Mötet på Rhein Neckar Arena bjöd på sex fullträffar, när Lasse Sobiech satte matchens sista mål på stopptid.

Det blåklädda hemmalaget var det hetare sådana i matchinledningen och öppnade också målskyttet redan efter åtta minuter spel. Sebastian Rudy hittade fram till Roberto Firmino som hittade luckan med pannan, bakom Max Grün i gästernas mål.

Bortalaget skulle dock kvittera samtliga Hoffenheims ledningsmål denna kväll och gjorde också det efter 39 minuter. Zóltan Stieber dunkade in en otagbar retur och efter 45 minuters spel stod det 1-1 på måltavlan. Ytterligare fyra mål skulle falla in i den andra halvleken, där återigen hemmalaget var det som gång på gång satte sig i förarsätet.

Efter en jämn inledning på den andra halvleken, klev Real Madrid-låntet, Joselu, fram och slog in sitt andra mål för säsongen, efter pass av Kevin Volland. Markus Babbels mannar såg ut att gå mot en seger i den åttonde spelomgången, men i den 84:e matchminuten ville Edgar Prib annat. 22-åringen knorrade snyggt in 2-2 bakom en överspelad hemmalagets Tim Wiese.

Slutdramatiken i Sinsheim skulle bli en nervig sådan, när Joselu återigen satte sitt Hoffenheim i förarsätet med en minut kvar av ordinarie matchtid till hemmafansens stora glädje. Dock skulle denna glädja snabbt tyna bort, när Lasse Sobiech spelades fram av Edgar Prib. 21-åringen nickade läckert in 3-3 i den 93:e spelminuten och sekunder därpå, blåste domare Daniel Siebert av tillställningen.

I ett chansrikt och tajt möte, lyckades inte hemmalaget hålla sina ledningsmål en enda gång. Tre gånger lyckades gästerna att komma tillbaka och kunde efter 94 minuter spel plocka med sig en poäng hem till Fürth. Kleeblätter plockade därmed sin femte poäng för säsongen och lägger sig på en tillfällig nästjumbo-plats. Hoffenheim går upp på en tolfteplats med åtta poäng, efter åtta spelade omgångar.