Nyförvärvet om flytten: ”Zlatan var en stor faktor”

Världens dyraste försvarare

Paris Saint-Germain värvade Chelseas David Luiz för en rekordhög summa pengar. Att David Luiz tackade ja till erbjudandet, ja det var mycket tack vare en viss Zlatan Ibrahimović.

Världens dyraste försvarare. Den titeln är det inte många som burit, och för tillfället är det David Luiz som har den efter att Paris Saint-Germain värvat mittbacken från Chelsea för hela 500 miljoner kronor.

Men att det blev just en flytt till Paris, det berodde mycket på PSG:s svensk Zlatan Ibrahimović. Det avslöjar det lyckliga nyförvärvet för klubbens officiella hemsida.

– Jag känner honom redan. Jag spelade mot honom när han var i Inter och sen igen i den där kända matchen med Chelsea (PSG-Chelsea 3-1). I halvtid pratade vi en hel del i tunneln. Han var också en stor faktor bakom mitt beslut att gå till Paris Saint-Germain, säger han och fortätter:

– Han förklarade hela tiden att han ville att jag skulle gå till hans lag. Under matchen hamnade vi i många dueller. Han pratade mycket men tyvärr skadade han sig i den matchen. I mina böcker är han en fantastisk spelare och en härlig kille.

Att det redan finns flera andra brassar i laget såsom Maxwell, Marquinhos, Thiago Silva och Lucas Moura, spelade också in i beslutet.

– Faktumet att så många brassar redan spelar i Paris Saint-Germain kommer att hjälpa, utan tvekan. De är fantastiska spelare men också härliga vänner. Faktumet att de är där kommer hjälpa mig att anpassa mig snabbt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply