Nya hot i fotbollssverige – denna gången i Ljungskile

Tidigare idag avgick Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson och ordförande Tommy Jacobsson efter att ha blivit utsatta för hot av supportrar. Nu rapporteras det från Ljungskile att en styrelseledamot i klubben vid namn Bert-Inge Svanberg ska ha hotat lokaltidningen Bohuslänningens sportchef Karin Carlsson sedan hon rapporterat om krisen i Ljungskile SK och om kronofogdens jakt på klubben på grund av den dåliga ekomomin i klubben.

Svanberg kommenterar händelsen såhär:

– Tidningen (Bohusläningen) får lugna sig lite med sina skriverier när det gäller kronofogden och allt tills verkligheten kommer fram, säger han till Expressen.

Han vill inte att de ska bli påminda om det redan krisartade läget i klubben.

– Det blir ändå väldigt jobbigt för oss i styrelsen att höra det här hela tiden. Jag tycker att vi vill ha lite arbetsro och fixa det här, om vi nu klarar av att göra det, säger Svanberg.

Carlsson kommenterar händelsen såhär:

– Jag blev förvånad och arg. Men arg blev jag redan under samtalet och gjorde klart för honom att jag inte accepterade det här. Han är ändå en officiell person i en superettaförening, säger Carlsson till Expressen.

Hon tycker att föreningen ska vara mer öppna med situationen och ekonomin.

– Vi får info om laget, för det är ju skillnad på det sportsliga och det ekonomiska, säger hon. Vi har en rätt bra dialog med dem som jobbar med det sportsliga runt laget, men inte när det gäller styrelsearbetet och ekonomiska frågor. Där är det ingen information alls, säger Carlsson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply