Ny svensk målorgie när PSG vann enkelt

Valenciennes tog emot storsatsande Paris Saint-Germain på tisdagskvällen, där det på förhand väntades bli en tuff uppgift för hemmalaget. Och trots bra tryck från publiken lyckades inte Valenciennes hota gästerna som helt enkelt var numret för stort.

Efter en ganska blek inledning på matchen med endast ett par halvchanser åt båda håll, tog gästerna ledningen på Stade du Hainaut. Efter ett anfall på högerkanten tog Ezequiel Lavezzi ett avslut, som målvakten räddade. Dock flög returen rakt ut till en helt ensam Zlatan Ibrahimovic som enkelt skickade in sitt 15e ligamål för säsongen.

Det var dock bara början för den långe svensken, för i den andra halvleken skulle nätmaskorna få besök av svenska avslut på nytt. Det dröjde bara fyra minuter asv den andra halvleken innan svensken på nytt från en central position framför mål, kunde skjuta in 2-0 på ett chanslöst Valenciennes.

Och Endast fyra minuter senare var Zlatan Ibrahimovic hattrick ett faktum. På en mycket fin framspelning av Jeremy Menez, fick svensken öppet mål och kunde göra sitt tredje mål för kvällen.

Valenciennes vars försvarsspel var mycket svagt, lyckades inte skaka fram någon riktig farlighet. Istället punkterade Paris Saint-Germain matchen i slutet, efter att Marco Verratti hittat fram med en utsökt frispelning av Ezequiel Lavezzi som ensam med målvakten inte gjorde något misstag.

Viktiga poäng för gästerna i jakten på tabelltoppen – samtidigt som Zlatan Ibrahimovic nu leder skytteligan på sjutton gjorda mål.