Ny inhoppare sköt Belgien vidare

bet365

När Belgien vände och vann premiärmatchen mot Algeriet avgjorde inhopparna Marouane Fellaini och Dries Mertens med två mål i den andra halvleken – under söndagens tidiga kvällsmatch mot Ryssland stal en ny inhoppare showen. 

Belgien startade en chansfattig halvlek bäst, framförallt genom just nämnde Mertens som skapade oro i Rysslands försvar med sin snabbhet och teknik. 

Ryssland var dock inte ofarliga och utnyttjade gärna Belgiens stundtals ganska tröga bolltempo, något som bland annat ledde till en omställning där Alexander Kokorin borde ha nickat in ledningsmålet på Oleg Sjatovs precisa inlägg. 

Ryssland fortsatte att göra det svårt för stjärnspäckade Belgien stora delar av den andra halvleken, framförallt hade stjärnor som Eden Hazard och Romelu Lukaku svårt att luckra upp Rysslands välorganiserade försvarsspel. 

Med tio minuter kvar av matchen vaknade Belgien helt plötsligt till, en chanskavalkad som inleddes med att inhoppande Kevin Mirallas sköt en lurig frispark i stolpen. 

Vaknade till gjorde även Chelseastjärnan Eden Hazard, som efter ett gäng fina soloräder till slut hittade fram till Divock Origi, även han inhoppare, som med ett distinkt avslut avgjorde för Belgien som nu är klara för åttondelsfinal i VM. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply