Ny förlust för Athletic

På San Mamés ikväll var det en sådan där match hemmalaget var tvungna att vinna för att vända den dåliga trend som laget befinner sig i just nu. En vinst på nio matcher inför matchen för lejonen från Bilbao. Det här var en match som skulle betyda tre poäng och innebära att man klättrar upp på säkrare mark i tabellen.

Istället var det Getafe som tog med sig alla tre poäng genom att spela defensivt och kontrollerat och tog vara på de chanser som man skapade.  Redan i 12:e minuten så slår – en av matchens bästa spelare – Pedro León en skruvad frispark som Juan Rodrígez nickar in.

Athletic byter in all sin offensiv kraft för att kvittera men istället kan Álvaro göra 2-0 genom en spektakulär volleyspark i början av andra halvlek.

Inte ens med både Llorente och Aduriz i anfallet kan Athletic få in bollen bakom Moyá i Getafe-målet. Det är inte förrän i sista övertidsminuten som San José kan göra ett tröstmål. Matchen slutar 1-2 och det ser nattsvart ut i Bilbaolaget som har förtvivlat svårt att vinna matcher samtidigt som Getafe spelar smart och effektivt straffar Athletic ikväll.